27 October 2016

when life gives you lemon, you give them lemon back laa HAHA

assamualaikum, halooooo! haa setahun sekali nk muncul pun. so hows life? baik baik sajo noh. oh actually i have something to talk about. its about some people emm

ok hmm seriously i didnt expect langsung nak kena jumpa puak puak tak berjenih. of course ive meet a lot of people. tapi yang jenih ni tak pernah lagi. yes, dah byk jumpa org hipokrit, tapi yang astaga i dont know how to say.

but when i think of it again, hmm maybe nak bg lesson kat kita supaya tak berperangai serupa hantu lagutu. masih banyak orang gunakan agama untuk lesen depa hidup, lesen untuk menangkan depa, segala lesen laa. tapi guna agama kot cara hat tak betoi. why? just why in the world?

to be honest, im not good too. taktau banyak pasal agama, byk lagi kurang. tapi aku ada satu prinsip ni, yg mana aku takkan cakap pasal agama untuk menyalahkan orang. memang baguih tegoq orang, tp ada cara dia. tolong tgk dulu diri sendiri sebelum tegoq orang. bukan apa, satg ada la hat nak kata belakang pasal orang. "dia pun sama dok gagah tegoq orang pasepa."

riak mana sangat pasal harta dunia ni, kot mana pun tak boleh aih bawak mati. takat seronok dunia ja. yes, mmg zaman sekarang kita perlukan duit, tapi jangan sbb nak duit, dok naya buat lahanat kat orang tu orang ni. percaya laa, sat ja tu, karma kan. tunggu sat laa. nanti jadi lagutu, takda sapa aih mau tolong. tak percaya, tunggu jadi nanti.

okay dah malas cakap pasal benda ni, rasa stress semak, tapi kena hadap jugak orang macam ni. hmm. harapnya ni first and last berurusan dgn orang mcm ni. amin. 

Twenty-five years and my life is still
Trying to get up that great big hill of hope
For a destination




please leave a lovely note that you are here ♥

3 comments:

Afif Faiz said...

haha.. lama hg x update..

فاتن الصاوى said...



شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء


شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة رش دفان بالدمام
شركة رش مبيدات بالدمام

فاتن الصاوى said...



شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف شقق بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر